Conferències programades per aquest mes de setembre

08-09-2014

Benvolgut/da soci/a:

Ens plau fer-te avinent que la nostra Associació ha programat dues conferències (amb la iniciativa, en el cas del dia 23, de la Fundació Amics de Ca l’Arenas) sobre Puig i Cadafalch per els propers dies del mes de Setembre.

Mataró dedica aquest mes al Valor de la Identitat. Com saps, una de les tres persones triades per a reflectir aquesta identitat és Josep Puig i Cadafalch.

Totes dues conferències compten amb el suport de l’Ajuntament de Mataró i dels Amics de la Ciutat de Mataró.

Dia 18, dijous, a les 19.00 hores, a Can Palauet de Mataró

“Puig i Cadafalch, construir Catalunya per l’educació”

Conferència a càrrec del Sr. Josep Gonzàlez-Agàpito, Catedràtic d’Història de l’Educació de l’UAB i president de la Secció de Filosofia i Ciències Socials de l’IEC. L’obra político-educativa de Puig és una de les seves facetes poc divulgades. L’educació activa i el bastiment d’una nova escola i una nova Universitat, foren per a ell una eina eficient per regenerar la societat i fonament sòlid per la Catalunya desenvolupada, culta i europea que preconitzava el Noucentisme.

Dia 23, dimarts, a les 19.30 hores, a Ca l’Arenas de Mataró

“Puig i Cadafalch i els seus col.laboradors a la Mancomunitat”

Conferència a càrrec del Sr. Esteve Mach Bosch, President de l’Associació Amics de Puig i Cadafalch. 

La tasca transcendental de la Mancomunitat, va ser especialment important en el període en que fou presidida per Puig i Cadafalch. L’aportació de personalitats com Cambó, Eugeni d’Ors, Pijoan, Campalans, Pompeu Fabra, Terrades… fou decisiva.

Es parla de les interaccions entre alguns d’aquests personatges i es valora el paper de la Mancomunitat davant del cop d’Estat de Primo de Rivera. S’analitzen diferents posicionaments que s’han fet públics a la premsa, darrerament.

Atés l’interés que has demostrat per la tasca de l’Associació, esperem comptar amb la teva presència.

JOSEP GONZÀLEZ AGÀPITOESTEVE MACH BOSCH

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed