Exposició de fotografies al Foment Mataroní

23-02-2015

Del 5 al 19 de març tindrà lloc l’exposició de fotografies de Ramon Manent al Foment Mataroní, Carrer Nou n. 11.

Josep Puig i Cadafalch és un dels tres arquitectes més importants del modernisme català, juntament amb Domènech i Muntaner i Antoni Gaudí.

Si bé Domènech i Muntaner es va mantenir sempre dins de la línia modernista i Gaudí va generar un estil propi que el fa únic, el cas de Puig i Cadafalch és especialment interessant per evolucionar des del modernisme cap a un cert racionalisme i acabar amb un estil monumentalista que inclou elements neoclàssics i barrocs.

En aquesta exposició es poden veure obres clares de l’època “rosa”, com la casa Martí, la casa Coll i Regàs, o la casa Amatller…, mentre la casa Company és testimoni de l’època “blanca”i els pavellons de la Fira Internacional de Barcelona del 1929 ho són de l’època “groga”.

Cal fer notar que la bellesa de les seves obres és inseparable, sobretot en la fase modernista, de l’aportació de grans artistes i artesans de l’època, com són l’escultor Eusebi Arnau, el serraller Manuel Ballarín o l’estucador Joan Paradís.

Ramon Manent i Rodon és un fotògraf especialista en  temàtica d’art.

És autor d’un centenar de publicacions, entre les que destaca Ceràmica Catalana, Argenters i Joiers a Catalunya, El Palau Güell, Barcelona vint-segles, Catalonia, o Puig i Cadafalch; obres que palesen la seva sensibilitat en la captació de l’objecte, de la llum i de l’espai.

Ramon Manent

Ramon Manent

 

cartell ramon manent mataro3-01

Pour marque-pages : Permaliens.

Les commentaires sont fermés