JOSEP PUIG I CADAFALCH, FILL ADOPTIU DE LA VILA D’ARGENTONA

20171222_201210

El dia 22 de desembre de 2017 va tenir lloc, al  Saló de Pedra de l’Ajuntament d’Argentona, l’acte públic de celebració del nomenament de Josep Puig i Cadafalch com a fill adoptiu, a títol pòstum, de la vila d’Argentona.

Aquest reconeixement havia estat proposat per la nostra Associació mitjançant una carta al batlle de la vila de data 28 d’agost, argumentant que aquest homenatge era especialment oportú l’any que es commemora el 150 aniversari del naixement de Puig i el centenari del seu nomenament com a president de la Mancomunitat.

L’Ajuntament va recollir la proposta favorablement i va aprovar aquest nomenament en el ple corporatiu de data 18 de desembre.

Distinció que es feu pública el dia 22 en l’acte presidit pel batlle de la vila Iltre.Sr. Eudald Calvo.

El Sr. Esteve Mach, president de l’Associació Amics de J. Puig i Cadafalch prengué la paraula per fer una acurada GLOSA dels mèrits de Puig i Cadafalch,  descrivint la seva amplíssima tasca en l’àmbit de l’arquitectura, l’urbanisme i l’arqueologia així com la que, en la història de l’art i de l’arquitectura, el portà a convertir-se en el català més universal. Destacà, així mateix, el paper determinant de Puig en la construcció de la Catalunya moderna,  mitjançant la seva actuació política, principalment com a president de la Mancomunitat.  També posà de relleu la seva vinculació i estima per la vila d’Argentona.

La Sra. Núria Riera, besnéta de Puig, rebé de mans del batlle, el diploma i la insígnia que donaven fe del nomenament del seu besavi i adreçà a tothom unes paraules d’agraïment.

Eudald Calvo va tancar l’acte  lloant la figura polièdrica de Puig i Cadafalch i  recordant, com ja ho havia fet a l’inici el regidor Àngel Puig, el compromís del consistori que presideix amb la restauració de la casa d’estiueig de Puig a la Plaça de Vendre.

En acabar, els assistents foren obsequiats amb un piscolabis.

DSCF9800 - còpia (1) DSCF9811 - còpia DSCF9804

Bookmark the permalink.

Comments are closed