La família Puig-Macià convida els veïns a berenar

24 de juliol de 2017

IMG-20170716-WA0014[1] IMG-20170716-WA0015[1]

 

El dissabte dia 15 de juliol de 2017 vam poder assistir a l’Acte Institucional d’Obertura de l’Any Puig i Cadafalch. Durant el llarg dels sis primers mesos s’han anat  celebrant diferents actes sobre aquesta efemèride.

L’acte, que es va celebrar al jardí de la casa d’estiueig de la família Puig-Macià, va constar de dues parts. A la primera van fer els seus parlaments l’alcalde d’Argentona Sr. Eudald Calvo i Català, el president de l’Associació Amics de Puig i Cadafalch Sr. Esteve Mach i Bosch i el Sr. Joaquim Fernández, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, glosant la figura de Puig. El Puig arquitecte, restaurador, urbanista, polític, arqueòleg, professor, etc. Durant el parlament del president dels Amics de Puig i Cadafalch, el Sr. Esteve Mach va  reivindicar que el poble d’Argentona  hauria  de fer un reconeixement especial a la figura de Puig i va suggerir que Puig podria  ser nomenat fill Adoptiu d’Argentona.

A la segona part, el matrimoni Puig-Macià i dues serventes ens van fer participar  de manera teatralitzada  les vivències del Sr. Puig i el seu entorn. El mateix Puig i Cadafalch amb la seva muller Dolors Macià explicant-nos que no es podia entrar a casa seva a causa de les obres de restauració que s’estan fent, ens van convidar a visitar la Capella del Sagrament de la Parròquia d’Argentona on van recordar els moments tristos que es produïren durant la revolució del 1936. Seguidament vam poder gaudir de la visita a la sala vermella de Can Calopa on vam poder observar unes pintures al·legòriques a les quatre estacions i també el sostre enteixinat amb els escuts de Catalunya i Can Calopa amb elements simbòlics com fruites, vegetals, fonts d’aigua…

Un cop els més d’un centenar de visitants haguérem fet tot el recorregut  la família Puig-Macià ens va convidar a berenar.

A la Plaça de Vendre davant de la seva casa d’estiueig vam poder gaudir, en un ambient tranquil i relaxat, del deliciós berenar que ens oferiren i que consistia en un brioix amb la  forma de la flor del panot de les rajoles de les voreres, disenyades per Puig i Cadafalch, i unes preses de xocolata.

I per acabar els  amics del ball d’Argentona i altres veïns, vam ballar la sardana dedicada  a Puig  que va ser estrenada el dia 1 de maig a l’aplec que es va fer  a la font Picant d’Argentona.

 

IMG-20170716-WA0012[1]IMG-20170716-WA0013[1]

Bookmark the permalink.

Comments are closed