Puig i Cadafalch ja és present en el Palau de la Generalitat

31-01-2015      2015-01-27_Bust_PiC 029El dia 27 de gener de 2015 podrà ser recordat com el dia que es va reparar un deute històric: el bust de Josep Puig i Cadafalch va ser col·locat en el pati dels Tarongers del Palau de la Generalitat; tal com ja hi eren presents els dels presidents Prat de la Riba, Macià, Companys, Irla i Tarradellas.

La cerimònia va ser presidida pel M.H. Sr. Artur Mas, president de la Generalitat, acompanyat de tots els consellers del seu Govern, així com del president de la Diputació de Barcelona, l’alcalde de Mataró, la Sra. Núria Riera, besnéta de Puig i Cadafalch i del Sr. Manuel Cusachs, escultor autor del bust.

La nostra Associació va col·laborar activament a la iniciativa de la Generalitat, ajudant a dissenyar el protocol de l’acte, que es va iniciar amb un parlament de l’historiador Dr. Albert Balcells, seguí amb un altre de l’alcalde de Mataró i es va cloure amb el president de la Generalitat, qui va remarcar que els millors resultats en política s’aconsegueixen com a fruit de la unió, tal com ho va demostrar la Mancomunitat.

L’AAPC es va ocupar, així mateix, a fi que una sèrie d’entitats de Mataró i Argentona, compromeses en la conservació i la difusió del llegat de Puig i Cadafalch, hi fossin presents. Hi vàrem comptar una representació de l’Ajuntament d’Argentona, així com dels Amics de la Ciutat de Mataró, el Club d’Opinió Jaume Llavina, el Museu-Arxiu de Santa Maria, el Moviment Educatiu del Maresme, La Fundació Iluro, el Museu Municipal de Mataró, el Centre d’Estudis Argentonins, el Museu del Càntir d’Argentona, el Consell del patrimoni d’Argentona i l’entitat Natura.

L’acte va tenir una àmplia acollida a la premsa i a la televisió.

Enllaços de premsa

Enllaços de premsa

027_540451042_540466070_540494130_540554

 

2015-01-27_Bust_PiC 026IMG_4609

 

 

Marcar el enlace permanente.

Comentarios cerrados.