Puig i Cadafalch, personatge polièdric

El passat dia 12 de desembre de 2017 a la tarda va tenir lloc, a la casa de les Punxes de Barcelona, la taula rodona “Puig i Cadafalch, personatge polièdric” organitzada, conjuntament, per la nostra Associació i la Fundació cultural de la casa de les Punxes.

Obrí l’acte la Sra. Maria Fernández, directora d’activitats culturals de la casa de les Punxes.  El Sr. Esteve Mach, president de la nostra Associació, actuà de moderador i va presentar els ponents.  El Dr. Albert Balcells, catedràtic d’història contemporània,  va parlar de la tasca política del president Puig i Cadafalch i el Dr. Josep Fernández, cap dels arxius històrics de l’ANC,  ho feu de l’arxiu amagat de Puig i de les seves connexions internacionals.

En un segon bloc el Dr. Josep Guitart, catedràtic d’arqueologia, explicà l’aportació de Puig i Cadafalch a l’arqueologia i a la historia de l’art, mentre la Dra. Raquel Lacuesta, doctora en història de l’art,  tractà els referents de l’arquitectura de Puig i la seva tasca pionera en la restauració de monuments.

El debat entre els membres de la taula i el propi públic assistent fou llarg, de molt interès i no hi mancaren anècdotes personals de la vida de Puig, que van enriquir la sessió.

P1110571 P1110574

Bookmark the permalink.

Comments are closed.